Podatki o podjetju

Vodenje in svetovanje, Tadeja Kosovel s.p.
Mestinje 44B
3241 Podplat
Šmarje pri Jelšah

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR)ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi mednarodne kodekse e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Spletna trgovina www.mondbook.com

Ob oddaji naročila na www.mondbook.com sprejemate vse splošne pogoje poslovanja MOND book (v nadaljevanju tudi “MOND”). Splošni pogoji poslovanja med vami in MOND-om veljajo vedno, ko pregledujete, uporabljate ali oddate naročilo na spletni strani www.mondbook.com (spletna stran). S pregledovanjem ali uporabljanjem tega spletnega mesta potrjujete, da ste te pogoje prebrali, da jih razumete, se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji vsebujejo pomembne informacije za vse stranke spletne trgovine MOND. Prosimo, da jih pozorno preberete. Svetujemo, da jih tudi shranite ali natisnete, da jih boste imeli vedno pri roki.

MOND se skrbno trudi zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu. Hkrati si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za ponovno obnovo spletnega mesta. Prav tako lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni storitve, izdelke, cene ali programe, opisane na tem spletnem mestu. Pred uporabo podatkov s spletnega mesta preverite točnost informacij v podjetju. Uporaba blagovne znamke lastnika spletnega mesta je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta. Vsa besedila, slike ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki, zbrani z namenom predstavitve izdelkov podjetja Vodenje in svetovanje, Tadeja Kosovel s.p.

Cene

Vse cene v spletni trgovini www.mondbook.com so navedene v EUR. Veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica. Popusti in druge akcije se praviloma ne seštevajo. Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje kupcu omogočilo odstop od nakupa.

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje oblike plačila:

 • Plačilo s kreditno kartico: Kupec plača blago vnaprej na transakcijski račun trgovca oz. prodajalca.
 • Plačilo preko PayPal-a: Kupec plača blago vnaprej na transakcijski račun trgovca oz. prodajalca

Stroški poštnine in dostava blaga

Prodajalec je dolžan na podlagi naročila presoditi in zagotoviti čim nižje stroške pošiljanja. Kupec je ob prevzemu blaga dolžan poravnati tudi stroške pošiljanja, razen:

 • pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo poleg opisa opombo: »poštnina vključena v ceno« ali»brezplačna dostava/poštnina«,
 • v primeru, da je bilo predhodno drugače dogovorjeno med kupcem in prodajalcem,
 • v primeru, da želi kupec poravnati stroške pošiljanja po predračunu skupaj z računom za naročeno blago.

Za dostavo naročil na območju Republike Slovenije uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavi na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete v najbližji poštni poslovalnici. V primeru pošiljanja izdelkov v države Evropske unije se za obračun provizije uporabi cenik dostavne službe, ki je prevzela pošiljko. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

Naročilo blaga in postopek nakupa

Kupec lahko želeno blago naroči po telefonu, elektronski pošti ali prek spleta v spletni trgovini. Spremembe ali opombe k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali nam jih sporočite po telefonu.

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju, kupec pa lahko dostopa do pogodbe po vnaprejšnji poizvedbi preko elektronske pošte. Potrošnik lahko pred končno oddajo naročila preveri pravilnosti naročila, kjer je omogočen celoten pregled naročila, vključno s količino in ceno ter možnostjo spremembe morebitnih napak. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko oddano. Po potrditvi nakupa pa lahko kupec spremembe naročila uredi z obvestilom po elektronski pošti ali telefonu, vendar le do trenutka, ko je blago odpremljeno.

Postopek nakupa: 

1 korak: Kupec v ponudbi spletne prodajalne izbere želen artikel in količino in izbiro potrdi s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. V primeru nakupa več različnih artiklov, se postopek pri vsakem artiklu ponovi. Ko je zbiranje artiklov končano, ima kupec na voljo pregled povzetka naročila. Na zadnjem koraku kupec vnese vse potrebne podatke za oddajo naročila, izbere želeni način plačila in zaključi nakup s klikom na gumb »oddaj naročilo«.

2 korak: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tem koraku ima kupec ponovno možnost pregledati vsebino naročila. Za primer napak pri nakupu ima kupec na voljo tudi možnost preklica naročila. Kupec lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu. V primeru preklica po elektronski pošti je v sporočilu potrebno obvezno navesti naslednje podatke:

 • v naslovu sporočila: Preklic naročila
 • v vsebini sporočila pa:
  • številko naročila
  • ime in priimek kupca ter
  • naslov kupca.

3 korak: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo pri prodajalcu. Prodajalec po prejemu preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila prodajalec obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Če je blago na zalogi, prodajalec v roku 3 delovnih dni blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Po prevzemu naročenega blaga kupec prejme račun po elektronski pošti, na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku.

Preklic naročila 

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

V primeru preklica po elektronski pošti je v sporočilu potrebno obvezno navesti naslednje podatke:

 • v naslovu sporočila: Preklic naročila
 • v vsebini sporočila pa:
  • številko naročila
  • ime in priimek kupca ter
  • naslov kupca.

Pravica do odstopa od pogodbe 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik v skladu z ZVPot pravico, da nas v 14 dneh obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik je fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Možnost odstopa od pogodbe v skladu z ZVPot torej NE velja za pravne osebe.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči preko telefona 040 127 557 ali elektronskega naslova info@mondbook.com, da odstopa od pogodbe ali naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine plača kupec). Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 14-ih dneh po sporočilu o odstopu. Pred vračilom nas obvezno obvestite, da vam bomo lahko posredovali navodila za vračilo izdelka. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Opis pravice do odstopa od pogodbe

Skladno s 43.č členom podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14-ih dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila (oziroma pošlje obvestilo, če kupec te pravice nima). Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najkasneje v 14-ih dneh po obvestilu o odstopu, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo. Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Razen, če podjetje nudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Vračilo izdelka

 1. Kupec mora pred vračilom izdelka obvestiti podjetje preko telefona ali elektronskega sporočila. Na njegov elektronski naslov bo prejel obrazec za odstop od pogodbe, katerega mora priložiti v paket skupaj z izdelkom, ki ga želi vrniti. Izdelek in obrazec morata biti poslana v zavarovanem paketu preko preverjene dostavne službe ali pošte. Paket je vse do uspešne vročitve podjetju v lasti kupca. Če se izdelek med vračilom izgubi, MOND ne prevzema nobene odgovornosti. Svetujemo, da se za vračila izbere dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljki.
 2. Izdelek, ki ga kupec želi vrniti, mora biti v celoti vrnjen v nepoškodovani originalni embalaži. To pomeni, da je potrebno vrniti izdelek v embalaži, v kateri je prispel in ga poslati nazaj v novem, ustrezno velikem in zavarovanem paketu, v katerega je potrebno priložiti natisnjen in podpisan obrazec za odstop od pogodbe.
 3. Pogoj za vračilo celotne kupnine je neuporabljen in nepoškodovan izdelek z vso pripadajočo originalno embalažo in izpolnjen obrazec za odstop od pogodbe. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu ali da se količina ne ujema, je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

 • če blago ni vrnjeno neuporabljeno, nepoškodovano in v celoti originalno zapakirano
 • če je poškodovana transportna embalaža, ki pa ni prispela poškodovana
 • če blago ni vrnjeno v zavarovani škatli, kjer je varno spravljena tudi originalna transportna embalaža

Šteje se, da ste podali odstopno izjavo pravočasno, če jo pošljete v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopite, morate blago vrniti v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe na naš naslov. Šteje se, da ste pravočasno vrnili blago, če ga pošljete pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Izdelke vrnite kot paketno pošiljko in ne kot pismo. V primeru odstopa od pogodbe krijete le stroške vračila blaga. V kolikor ste naročeno blago že plačali, vam bomo vrnili vsa prejeta plačila, ki ste jih opravili zaradi naročila, najkasneje v 14 dneh po prejemu vrnjenega paketa.

Vračilo prejetih plačil bomo v tem primeru zadržali do prevzema vrnjenega blaga ali dokler nam ne predložite dokazila, da ste blago poslal nazaj. Prejeta plačila vam bomo, v primeru plačila s kreditno kartico ali PayPal-om, vrnili z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu, Vsa plačila izvedena po povzetju se vračajo z nakazilom na vaš TRR. Številko TRR je potrebno vnesti v obrazec za reklamacijo.

Za izdelke, za katere bomo ugotovili, da so bili poškodovani zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe oziroma ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, reklamacij ne bomo mogli upoštevati. V kolikor boste želeli tak izdelek po zavrnitvi reklamacije ponovno prevzeti, vam ga bomo poslali ter pri tem zaračunali stroške, povezane z dostavo takega izdelka, lahko pa tak izdelek prevzamete na našem naslovu.