Sva Sandra in Tadeja, najboljši prijateljici, veliki ljubiteljici knjig in vsega, kar se dotika vzpostavljanja navad v želji po bolj organiziranem življenju. Kljub temu, da obe poklicno delava v digitalnem svetu, sva še vedno veliki zagovornici papirja in pisala.

Saj veš, tisti vonj in dotik papirja, listanje knjige, pisanje s peresom … občutki, ki jih digitalni svet ne more nadomestiti. Obožujeva trenutke v svojem knjižnem kotičku, kjer se zlekneva na fotelj, vzameva v roke dobro knjigo in ob srkanju najljubšega čaja bereva in se potopiva v drug svet.

Z #mondbook bralnim dnevnikom želiva spodbujati branje knjig in širiti bralno kulturo.

Ideja za bralni dnevnik se je nekaj časa rojevala v Tadejini glavi, in ko jo je omenila Sandri, ni bilo več poti nazaj. Že vrsto let sva si vsaka po svoje zapisovali prebrane knjige, misli in citate na različna mesta. Poskusili sva že številna orodja – beleženje na listke, v letne planerje, v dokumente v digitalni obliki, v ene in druge zvezke, vendar nikoli nisva bili zadovoljni, saj najin bralni svet ni bil tako organiziran, kot bi si želeli.

Zato sva šli v iskalno akcijo za bralnim dnevnikom, ki bi nama olajšal življenje, a ker nisva našli univerzalnega bralnega dnevnika, ki bi zadovoljil najine želje in številne navade, sva ustvarili svoj, estetsko dovršen dnevnik, ki ga z veseljem postaviva na svojo knjižno polico.

Z MOND bralnim dnevnikom želiva vzpodbujati branje knjig in navade ter širiti bralno kulturo.