Sandra in Tadeja, najboljši prijateljici in veliki ljubiteljici knjig.

Sva Sandra in Tadeja, najboljši prijateljici, veliki ljubiteljici knjig in vsega, kar se dotika vzpostavljanja reda in navad v želji po bolj organiziranem življenju. Čeravno obe poklicno delava v digitalnem svetu, sva še vedno veliki zagovornici papirja in pisala.

Saj veš, tisti vonj in dotik papirja, listanje knjige, pisanja s peresom … občutki, ki jih digitalni svet ne more nadomestiti. Obožujeva trenutke v svojem knjižnem kotičku, kjer se zlekneva na fotelj, vzameva v roke dobro knjigo in ob srkanju najljubšega čaja bereva in se potopiva v drug svet.

Z #mondbook bralnim dnevnikom želiva spodbujati branje knjig
in širiti bralno kulturo.

Ideja za bralni dnevnik se je nekaj časa rojevala v Tadejini glavi, in ko jo je omenila Sandri, ni bilo več poti nazaj. Obe namreč obožujeva sezname, zapisovanje ciljev in vedno iščeva nove načine, na katere bi v vsakdanji kaos lahko vnesli vsaj malce reda.

Že vrsto let sva si vsaka po svoje zapisovali prebrane knjige, misli in citate na različna mesta. Poskusili sva že mnogo različnih orodij – beleženje na listke, v letne planerje, v dokumente v digitalni obliki, v ene in druge zvezke, vendar nikoli nisva bili zadovoljni, saj najin bralni svet ni bil tako organiziran, kot bi si želeli. Zato sva šli v iskalno akcijo za bralnim dnevnikom, ki bi nama olajšal življenje, a ker nisva našli univerzalnega bralnega dnevnika, ki bi zadovoljil najine želje in številne navade, sva ustvarili svoj, estetsko dovršen in brezčasen dnevnik.

Z MOND bralnim dnevnikom želiva vzpodbujati branje knjig in navade ter širiti bralno kulturo.